Ezúttal egy négy éves szülinaposról van szó, így még nem rendeztünk neki hatalmas szabású partyt, csak baráti családokat hívtunk meg a gyerekeikkel, összesen hat gyerek vett részt. A legjobb kiindulási alap a meghívott gyerekek számát illetően, hogy kb. a korának megegyező számú vendéget hívjunk (persze őt és a testvérét nem számolva). Mivel ő júniusban született, így a szülőknek egy bográcsozós, grillezős partyval egészítettük ki a bulit.

Meghívó: A traktormániás kisebbik gyerekemnek csináltam photoshoppal egy John Deere traktoros meghívót az alábbiak szerint:


traktor.jpg

 

Kerti party lévén a kertben akasztottunk fel jelentős számú lufit, szülinapi girlandot. Mivel traktoros mintájú tányérokat, poharakat, szalvétákat nem találtam, így az Tom&Jerrys volt.

Kaja, Pia: Tortát természetesen John Deere traktor formában rendeltem, ami még a kalózhajón is túltett gyönyörűségében (nem nagyon esett jól felvágni se). Süti tallér volt és muffin. Kajaként készült egy bográcsgulyás, majd estefelé grilleztünk is (persze nem a gyerekek kedvéért, ők nem nagyon igénylik az ennivalót a bulikon).

Kincskeresés:

Ebben a buliban sem maradhatott ki a kincskeresés, anélkül nem is szülinap a szülinap nálunk

Ehhez ismét kellett néhány előkészületet végezni:

  • Kerti partyról lévén szó, természetesen a kincs ezúttal bekerült a föld alá. Ehhez ki kellett választani a megfelelő helyet (kis utca a hátsó kapu mellett). A kincset egy karton dobozba rejtettük, és ezt még kellő mennyiségű zsákban is elhelyeztük, hogy biztos ne történjen vele semmi (kicsit túlzott is volt az óvintézkedés részemről).
  • Kincsként készítettem minden gyereknek egy pólót, aminek az elejére egy mosolygós fejet és a nevüket fújtam fel akril spray és sablon segítségével. A hátuljára pedig a szülinap száma, azaz egy 4-es került.
  • A kincshez vezető utat ki kellett találni a kertben különböző állomásokat kellett rajzolni, ezeket borítékba helyezni, és úgy eldugni, hogy mindig az éppen megtalált borítékban lévő kép mutassa a következő helyét.

A gyerekek párosával alkottak egy-egy csapatot, összesen hármat, ahol egy kicsi és egy nagyobb gyerek volt, és testvéreket nem tettem egy csapatba. Kiosztottam mindenkinek az első borítékot, és szépen lassan mindenki megtalálta a fejenként 6 borítékját.

Az utolsó borítékban volt mindenkinek egy titkosírással készült (webdings segítségével) vers részlet. Amikor minden csapat megfejtette a maga részletét, össze kellett rakniuk a verset. A vers szólt a kincs helyéről. (Hátsó kapun ha kimész, és jobbra tizet lépsz. Lámpa alatt ha megállsz, áss és kincset találsz.) A titkosíráshoz kaptak megfejtési kulcsot is.

Nagy élvezettel láttak neki a tényleges ásásnak, és nagy örömmel vette fel mindenki a saját pólóját (volt még benne egy –egy kinder tojás is).

Ismét segítségül hívtam Ani nénit és Zoli bácsit, mert ez a gyerekem nem csak traktor, de gitár mániás is, úgyhogy, ha a nagynak volt gitáros, zenés szülinap, akkor neki is muszáj volt. Hoztak ugrálóvárat is, volt medencében pancsolás, horgászás is.

 Ők is játszottak velük különböző játékokat:

  • gitáros zenélős éneklés volt természetesen (Zoli bácsi igény szerint gitározza, Ani néni furulyázza a gyerekdalokat, hoznak a gyerekeknek különböző kis hangszereket, amiből mindenki kap, és kipróbálhat)
  • körbe álltak terpeszben és át kellett dobniuk a labdát egymás lába között, akinek sikerült, az kiesett
  • a nagy klasszikus párnafoglalós játéknak nagy sikere volt, zenére futnak körbe a gyerekek a lerakott párnák körül (ami eggyel kevesebb van, mint ahány gyerek) és ha elhallgat a zene, akkor mindenkinek el kell foglalnia egy párnát, akinek nem jutott az kiesett
  • jégtáncot is játszottak, amíg szólt a zene, addig táncolni kellett, amikor abbahagyta, szoborrá kellett dermedniük
  • Zoli bácsi készített mindenkinek tetoválást

Tortázás, ajándékosztás: A tortázáshoz a zenei aláfestést most is Zoli bácsi biztosította, nagyon hangulatos volt így élőzenével a Halász Judit féle klasszikus „Boldog szülinapot”. Aztán ajándékosztás következett, majd szabad játék a kertben látástól vakulásig (szó szerint sötétedésig).

Meséljenek a képek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása